Credit99.ro

Credit rapid online

post dieta economii

Ultima actualizare -

Cat de mult te ajuta postul si dieta sa faci economii?

Postul este un obicei la car romanii tin foarte mult, cele mai importante fiind acelea de peste an, de Craciun si de Paste dar si cele de miercuri si de vineri. Dieta este un nou trend in randurile romanilor, drept urmare este absolut normal sa ne intrebam daca postul si dieta au vreun efect asupra situatiei noastre financiare, cat de mult ne ajuta postul si dieta sa facem economii?

post dieta economii

Postul si dieta sunt cam acelasi lucru adica renuntarea la anumite alimente si recurgerea la o anumita auto-vointa pentru a infrana anumite pofte. Doar in privinta obiectivelor lucrurile stau putin diferit. Cu alte cuvinte, postul presupune un act de respectare ale anumitor canoane bisericesti, este o manifestare a credintei in timp ce dieta este mai degraba un act de vointa, este ceva ce o persoana isi impune, renuntam de buna voie la anumite alimente pentru a slabi sau pentru a fi mai sanatosi.

Asadar, cum este cazul si cei mai buni creditori in 2019, este bine sa alegem doar acele modalitati de a tine post si dieta care sa ne ofere cele mai multe avantaje in ceea ce priveste starea noastra de bine si de sanatate. Ambele acte de vointa actioneaza in acelasi mod asupra situatiei noastre financiare si, in momentul in care sunt corect insusite, ne ofera posibilitatea de a economisi banuti.

Cum putem face economii atunci cand tinem post sau dieta?
Deoarece este vorba de renuntare, de privare de anumite alimente, este absolut normal ca balanta financiara lunara sa sufere anumite modificari, pozitive bineinteles. In functie de alimentele pe care alegem sa le consumam atunci cand tinem post sau dieta suma economisita poate fi mai mica sau mai mare. In cazul in care preferi ca multi altii sa iti prepari mancarea acasa atunci vei reusi, fara indoiala, sa faci mari economii.

Cam asa stau lucrurile si in cazul dietei, mai ales ca aici este vorba despre renuntarea la anumite alimente, alimente care poate ne fac rau organismului daca sunt consumate in cantitati mai mari. Trebuie sa optam in acest caz pentru diversificare. Dieta ne ofera o multime de alternative pentru a manca sanatos, pe baza unui program zilnic, destul de usor de respectat daca avem vointa. Trebuie doar sa respectam un anumit numar de mese, sa optam pentru cantitati precise si sa ne controlam putin modul in care mancam. Spre exemplu, in timpul dietei se practica si mult sport (in mod ideal). Optarea pentru un program de sport regulat alaturi de o dieta ne va aduce o multime de beneficii. Putem economisi cu ajutorul unei diete in jur de 200-250 de lei pe luna.

In privinta postului, renuntarea la carne vine cu o serie de economii, carnea se numara printre alimentele destul de scumpe. In jur de 40% din bugetul lunar este alocat acestei categorii. Ne vom axa in cadrul postului pe produse vegetale ceea ce insemna o reducere a costurilor cu pana la 65%. Drept urmare, dieta si postul ne poate aduce mari satisfactii financiare daca alegem sa le urmam.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *